Κράτηση Online
Σαντορίνη, GR:
Μενού
Φοινικιά, Οία Σαντορίνη

Το χωριό της Φοινικιάς:

Το χωριό Φοινικιά είναι μια ιστορική γειτονιά της Οίας, που χρονολογείται από τους πρώτους μεσαιωνικούς οικισμούς της Σαντορίνης. Κάτασπρα υπόσκαφα σπίτια και κομψές εκκλησίες συνθέτουν το δίκτυο των μονοπατιών κάτω από το φυσικό προστατευτικό γκρεμό. Κάτω από τον οικισμό εκτείνονται καταπράσινοι αμπελώνες και χωράφια. Πέρα από αυτά τα χωράφια κυριαρχεί το λαμπρό μπλε του Αιγαίου πελάγους και του ουρανού, μια φαινομενικά ατελείωτη θέα, η οποία διακόπτεται μόνο από τα κοντινά νησιά.

Η Φοινικιά είναι το κρυφό στολίδι της Σαντορίνης, ειρηνικά προστατευμένη από τον συνωστισμό των τουριστών μόλις λίγα λεπτά μακριά από την κοντινή Οία. Περπατώντας τα ήσυχα μονοπάτια, μπορεί κανείς σχεδόν να ακούσει ψιθύρους της πλούσιας ιστορίας του χωριού, για το πολυσύχναστο ναυτικό εμπόριο, τις επιθέσεις των πειρατών και την παραγωγή κρασιού της παλιάς εποχής.

Το χωριό παραμένει ακόμα και σήμερα μια ζωντανή γειτονιά. Εδώ μπορείτε να ακούσετε ζωντανή μουσική σε μια τοπική ταβέρνα με καταπληκτικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Κάντε μια βόλτα γύρω από τα μονοπάτια για να ανακαλύψετε μαγαζιά τεχνιτών κρυμμένα εδώ και εκεί.

Η Φοινικιά είναι μόλις 1600 μέτρα από το κέντρο της Οίας, και η διαδρομή με τα πόδια είναι μια αξέχαστη εμπειρία κατά μήκος της καλντέρας. Το μονοπάτι θα σας οδηγήσει παράλληλα με τους βράχους της καλντέρας, πλαισιώνοντας τη μαγευτική θέα στα ηφαίστεια, τη Θηρασιά και τα χωριά Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Φηρά.